Aktuella aktiviteter

Ideell rätt

Tid: 2023-10-11 18.00-21.00 (föredraget till kaffet)
Plats: Pelarsalen, Nalen, David bagares gata 19
Pris: 400 kr (för middag, öl/vin och kaffe). Faktureras i efterhand. Föreningen är momsbefriad.
Antal platser: 100
Sista anmälningsdag: 2023-10-05 Anmäl dig till aktiviteten här (anmälan är bindande)

Välkommen till kvällsmöte på Nalen med middag och föredrag! 

Temat för kvällen är ideell rätt.

Vi kommer under kvällen att få lyssna till ett föredrag av Ysolde Gendreau på temat "What's New with Moral Rights?"

Ysolde Gendreau är aktuell med boken "Research Handbook on Intellectual Property and Moral Rights" där hon utforskar den ideella rätten från dess uppkomst på 1800-talet till dess relevans för upphovsrätten i en digital miljö.

Har du nyligen blivit medlem i föreningen?

Styrelsen bjuder in till ett förmingel för personer som blivit medlemmar i föreningen under de senaste fem åren. Det är en möjlighet för oss att få hälsa på dig och för dig att träffa andra nya medlemmar. Varmt välkommen från kl. 17.30!


Aktuellt


Föreningen arrangerar ett kvällsmöte onsdagen den 11 oktober kl. 18.00 på Nalen. Temat för kvällen är ideell rätt. Ysolde Gendreau håller föredrag på temat "What's New with Moral Rights?" Styrelsen bjuder även in till ett förmingel för nya medlemmar från kl. 17.30. Mer information och registrering (senast den 5 oktober) via denna länk.


Save-the-date: Föreningens studiedag genomförs måndagen den 11 december. Mer information kommer i oktober.


Styrelsen har valt Elin Lindh (Sandart & Partners) till ny sekreterare i föreningen. Johan Axhamn valdes samtidigt till ny vice ordförande och Daniel Westman till ny ordförande. Stephan Carlsson omvaldes till kassör/skattmästare.


Styrelsen har blivit kontaktad av PRV med en allmän inbjudan till föreningens medlemmar om att anmäla sig till PRV:s s.k. medlarlista. Listan omfattar personer som är intresserade av att medla i tvister som rör online-plattformars åtgärder enligt 52 l § upphovsrättslagen. För mer information, se denna pdf.


Föreningens traditionsenliga våravslutning äger rum den 12 juni (eftermiddag och kväll) på Hotell Skeppsholmen. Teman för våravslutningen är bl.a. upphovsrätt och maskininlärning, copyright infrastructure, årets SFU-pris samt samtal med upphovsrättsadvokater om "att processa om upphovsrätt". Efter programmet följer vinmingel och buffé. För mer information, program och anmälan, klicka här.

Tidigare nyheter >>