Professor Jan Rosén, ordförande
Professor Eleonora Rosati
Senior Associate Thorbjörn Öström

Styrelsen 2019
Övre raden: Daniel Westman, Peter Danowsky (tidigare ledamot), Johan Axhamn, Helene Hillerström Miksche, Stephan Carlsson och Henrik Grinbaum (tidigare ledamot).

Nedre raden: Gunnar Karnell (numer hedersledamot), Lena Frånstedt Lofalk (tidigare ledamot), Jan Rosén, Susin Lindblom och Kenth Muldin.

På bilden saknas Eleonora Rosati, Thorbjörn Öström (invalda ledamöter 2020), Rebecca Barzegar (invald ledamot 2021), samt Ulrika Jensen (invald ledamot 2022).

Hedersledamöter

Justitierådet Torwald Hesser (avliden 2004)
Professor Seve Ljungman (avliden 1999)
Direktör Hans Nordmark (avliden 2011)
Fd hovrättslagman, Jur dr hc Henry Olsson (avliden 2021)
Jur kand Torsten Halén
Professor emeritus Stig Strömholm
Professor em. Gunnar Karnell

Det XVIII:e Nordiska Upphovsrättssymposiet äger rum i Kristiansand i Norge mellan 31 augusti och 2 september. För mer information och anmälan, se denna länk. Sista anmälningsdag är 30 maj.

Institutet för Immaterialrätt och Marknadsrätt (IFIM) vid Stockholms universitet arrangerar ett seminarium den 2 juni om artikel 17 i DSM-direktivet m.m. För mer information och anmälan, se denna länk.

Föreningen arrangerar ett webbinarium den 26 april kl. 17-18 med anledning av att EU-domstolen samma dag meddelar dom i det uppmärksammade målet C-401/19 (Republiken Polen mot Europaparlamentet och Europeiska unionens råd). Målet rör talan om ogiltigförklarande av artiklarna 17.4 b och 17.4 c i direktivet om upphovsrätt på den digitala inre marknaden (DSM-direktivet). Vid webbinariet diskuteras domen och dess konsekvenser, bl.a. för (det ännu pågående) genomförandet av direktivet med svensk rätt. Webbinariet genomförs på engelska och endast via Zoom.

Deltagande i seminariet är gratis. Programmet uppdateras. Föranmälan krävs och sker via denna länk

Föreningens årsmöte ägde rum torsdagen den 31 mars. Efter årsmötesförhandlingarna serverades middag och till kaffet följde ett samtal med en av föreningens tidigare styrelseledamöter: ”I medierättens tjänst – ett samtal med Henrik Grinbaum”. Information om årsmötet och årsmöteshandlingar finns tillgängliga via denna länk.